Prijsvraag Trappistenstraat Dongen
Prijsvraag Trappistenstraat Dongen

opdrachtgever:

CASADE WOONDIENSTEN

toelichting:

PRIJSVRAAG TRAPPISTENSTRAAT DONGEN

De projectlocatie is opgespannen tussen de randweg "Middellaan" aan de Noordzijde en het Europaplein aan de Zuidzijde. De Zuidelijk gelegen Pauluskerk, gebouwd in een ingetogen Bossche School architectuur, vormt een herkenbaar baken in de wijk aan het Europaplein met een wijkwinkelcentrum en ruime parkeermogelijkheden. De opdracht van CASADE WOONDIENSTEN was om binnen competitie-verband, een sobere, doelmatige en onderhoudsvriendelijke architectuur te ontwerpen. In "De Nieuwe Trappist" zijn deze ambities vertaald met vanuit de thema's Ingetogenheid, Bescherming, Privé en Openbaar, Interactie met de wijk en een Gemeenschappelijke tuin. Behalve voor de nieuwe appartementen is het mogelijk om de gemeenschappelijke tuin in te zetten voor bewoners van de bestaande naastgelegen woningbouw. De drie appartementgebouwen zijn ontworpen vanuit een inpandige galerij. Wonen aan de straat of wonen aan een gemeenschappelijke tuin, allemaal profiterend van een evenredige bezonning in de Noord-Zuid oriëntatie van de Trappistenstraat.

In de competitie behaalden VAN ASTEN DOOMEN ARCHITECTEN BNA een tweede plaats. Jammer, maar we feliciteren onze collega van harte met het winnende plan.