Nieuw Jongerencentrum NJC - Hilvarenbeek
Nieuw Jongerencentrum NJC - Hilvarenbeek

opdrachtgever:

Stichting Nieuw Jongerencentrum Hilvarenbeek

aannemer:

Bouw en aannemersbedrijf Edward Ansems

constructeur:

Ingenieursbureau Piet Noordermeer

toelichting:

Na 3 intensieve jaren van voorbereiding met veel vrijwilligers, werd het nieuwe jongerencentrum in Hilvarenbeek THE BOX in 2013 gerealiseerd en begin 2014 geopend.

Vanaf het begin was duidelijk dat beperkte bouwkosten een belangrijk uitgangspunt zouden zijn. De stichting NJC besloot daarom beroep te doen op enkele lokale ondernemers. VAN ASTEN DOOMEN ARCHITECTEN BNA initieerde het proces en tekende voor het ontwerp. In bouwteam werd in een snelle en effectieve voorbereiding een economisch bouwplan ontworpen. Functionaliteit, constructie, bouw- en techniek werden op de ontwerptafel samengebracht tot een integraal plan.