Atelier De Vries
Atelier De Vries

opdrachtgever:

De heer Albrecht de Vries

aannemer:

HAWEE BOUW B.V.

constructeur:

VAN ASTEN DOOMEN ARCHITECTEN BNA

toelichting:

ATELIER DE VRIES

Het bestaande rustieke woonhuis op een zeer ruime kavel aan de Top Naeffdreef  stamt uit 1968 en bevond zich nog nagenoeg in de oorspronkelijke staat. Grote wens van de opdrachtgever was het woonhuis op een eigentijdse manier uit te breiden met als belangrijkste onderdeel een schildersatelier en daarnaast diverse opslagruimten. Om de logistiek binnen het bestaande woonhuis te kunnen handhaven, is gekozen voor een uitbreiding aan de linker zijde. De bestaande garage aan de achterzijde werd afgebroken en het zadeldak hersteld.  Het werd een uitbreiding in staal, glas en een op de natuur geïnspireerde houtbekleding. De Omgevingscommissie omschrijft het plan als een “moderne invulling in een zorgvuldige uitvoering. De nieuwbouw is op een mooie manier verbonden met het bestaande woonhuis”.