woensdag, 15 maart 2017

« terug naar overzicht

Vandaag 15 maart 2017 is deze moderne villa locatie Haghorst in de welstandscommissie besproken. Met veel waardering voor het zorgvuldige ontwerp werd het ontwerp goedgekeurd. 

De architectuur refereert met haar hoofdmassa aan de landelijke/dorpse langgevelboerderijen die in de het beeldkwaliteitsplan worden genoemd en in de omgeving worden waargenomen, meer gesloten aan de straatzijde / meer open naar het achtergelegen open landschap. 
Het bijgebouw in donker metselwerk gaat een relatie aan met de voor de hoofdbouw toegepaste moderne milieuvriendelijke materialen van donkere Eternit-Equitone plaat, welke structureel is toegepast voor gevels en dak.
Materiaal- en kleurgebruik sluiten met  donkere kleuren aan aan op de intentie uit het Beeldkwaliteitplan betreffende eenvoud en soberheid van de langgevelboerderijen en schuren. De kozijnen zijn van hout in een witte kleur voor de hoofdbouw en een donkergrijze kleur voor het bijgebouw.
 

170103 170221 3D MODEL VIEW 02 correct

 architect willem van asten

170103 170221 3D MODEL VIEW 01 correct600