Villa Kokx te Haghorst
Villa Kokx te Haghorst

opdrachtgever:

Ben en Diny Kokx

aannemer:

Aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen BV

constructeur:

Ingenieursbureau Piet Noordermeer

toelichting:

VILLA KOKX HAGHORST

Op een grote kavel van 2400 m2 in het buitengebied van Haghorst, met aan de Noodzijde een oriëntatie op landweg en buitengebied, aan de Oost- en Zuidzijde gericht op zon, privé tuin en buitengebied en aan de Westzijde op een tweede reeds bebouwde kavel, is deze villa eveneens vormgegeven vanuit het thema wonen in rust, ruimte en vrijheid. Voor de opdrachtgevers Ben en Diny Kokx is een woonprogramma op maat ontworpen met op de begane grond een volledig levensloop bestendig programma en op de verdieping een tweede slaapkamer met badkamer en technische ruimte. Het overige vrije vloergedeelte staat hier via een vide in een open verbinding met de woonkamer op de begane grond. Het bijgebouw met garage/berging en technische ruimte, is aan de Westzijde gesitueerd. Het donkere bijgebouw past bij in de de hoofdbouw toegepaste moderne zwarte vlakke keramische pan welke structureel is toegepast voor gevels en dak. Daarnaast is ook hier gekozen voor een zeer energiezuinige woning. Met de toegepaste warmtepomp op basis van aardwarmte en stroom opwekkende PV-panelen, wordt een optimale energieprestatie neergezet, ver beneden de wettelijke norm richting energie neutraal. De architectuur refereert in hoofdmassa en donker kleurgebruik aan de eenvoud en soberheid van de landelijke/dorpse langgevelboerderijen die in de het beeldkwaliteitsplan worden genoemd en in de omgeving worden waargenomen, meer gesloten aan de straatzijde en meer open naar het achtergelegen open landschap.

Het lichtontwerp werd in een prettige samenwerking met Marc Engelen Interieur Vormgeving verzorgd en draagt mede bij in de hoge kwaliteit van het nu in uitvoering zijnde project.