Orangerie Rijksmonument Fam. Aarts Tilburg
Orangerie Rijksmonument Fam. Aarts Tilburg

opdrachtgever:

Familie Aarts Tilburg

aannemer:

P.F. van Hooijdonk Bouw B.V.

constructeur:

bouwkundig Adviesbureau Staps

toelichting:

ORANGERIE RIJKSMONUMENT ST. JOSEPHSTRAAT TILBURG

Eerder werd in 2004 de monumentale villa St. Josephstraat 122 Tilburg, voor de familie Aarts nagenoeg volledig gerestaureerd. Nu gaan we starten met de linker vleugel en de daarop aansluitende Orangerie. De linkervleugel wordt geheel gerestaureerd naar bestaande indeling van plattegrond en gevels. De Orangerie werd op wens van de opdrachtgever eigentijds ontworpen, modern opgebouwd uit staal en glas. De gesloten wand links krijgt een bekleding van gepatineerd zink in een verticale geleding. De Omgevingscommissie omschrijft het plan als “een duidelijk afleesbaar en zorgvuldig ontworpen en ingepast bouwvolume dat voldoende los staat van het frontale aanzicht van het monument. Het betreft een reversibele ingreep met een hoog ambitieniveau waarbij het monument wordt gerespecteerd”.